FÅ LEVERT INNEN 1-3 DAGER MED FRAKT FRA KUN 49,-

Hva er hurtiglading av elbil?

En hurtiglader til elbil er praktisk når du er ute på farten og har behov for rask opplading. Den utgjør et godt supplement til ladestasjonen hjemme.

Gjennom en hurtiglader, tilføres det strøm raskere enn ved vanlig lading. Det er også et godt hjelpemiddel dersom du skal på langtur eller kjøre Norge på tvers. I dag finnes det ladestasjoner fordelt over hele landet, slik at det skal være enkelt å tilpasse turen innom disse.

Hurtiglader til elbil via mode 4

Når du skal lade bilen, kan dette gjøres gjennom forskjellige ladeløsninger: mode 1, 2, 3 eller 4. Hurtiglading gjøres via mode 4. En hurtiglader til en miljøvennlig bil via mode 4 kobles til direkte til bilen med likestrøm til batteriet. Her bruker man ikke den interne laderen som sitter i bilen, ladestasjoner kjører i stedet strøm direkte til batteriet. Dermed kan slike ladere gi langt høyere effekt og bilen lades opp raskere.

Hurtigladestasjoner

Hurtigladestasjoner er el versjon av  bensinstasjoner. De gir rask opplading når du trenger det og som regel er bilen fulladet innen en halvtime. På vinterstid tar det nok litt lenger tid. De aller fleste kommuner og mange bedrifter har installert ladestasjoner med lader til bil. Totalt finnes det i dag over 1000 hurtigladestasjoner i Norge. Du finner en enkel oversikt over dem på Elbilforeningens ladekart, slik at du kan planlegge turen innom en ladestasjon når du er ute på veien.

For å få tilgang til stasjonene trenger du en ladebrikke eller en standard ladenøkkel. Begge disse får du gratis dersom du melder deg inn i Norsk Elbilforening. Det kan også være lurt å teste en av ladestasjonene med lader en dag du har litt tid til overs, slik at du vet hvordan de fungerer. Det er ingenting som er så kjedelig å få ubehagelige overraskelser når du har lite strøm og dårlig tid.

Hurtigladestasjoner

Hurtiglader til elbil med CSS eller CHAdeMO

Tidligere har det vært ulike systemer for lader og hurtiglader til elbil, noe som har gjort det vanskelig å benytte seg av alle ladestasjoner dersom din hurtiglader ikke var kompatibel med stasjoen.

I dag dette skjer normalt via CHAdeMO eller CCS ladekontakter som er blitt standard for alle ladere til bil i Europa. Det er kun Tesla som benytter samme plugg til normal lading og hurtiglading (til Tesla Supercharger).

CCS (Combo Charging System): Dette systemet gjør at du kun trenger et ladeplug i bilen med type 2 ladekontakt, i stedet for et for normal lading og et for hurtigladeren.

CHAdeMO: Biler med type 1 ladekontakt har ofte CHAdeMO ladekontakt for å hurtiglade.

Som regel er disse kablene fastmontert på ladestasjonene og man trenger ikke kjøpe en egen kabel for å benytte offentlige ladestasjoner med hurtiglader til bil.

Det er ikke alle elbiler som har støtte for hurtiglading og har dermed hverken CHAdeMO eller CCS kontakt i bilen. Sjekk hvilken ladekontakt bilen din har i elbilguiden.

CHAdeMO og CCS plugger
FINN UTSTYR SOM PASSER TIL DIN BIL

SKRIV INN SKILTNUMMER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette produktet er utsolgt.

Vi gir deg beskjed hvis dette produktet blir tilgjengelig for kjøp igjen!

 

E-postadressen din vil kun bli brukt til dette formålet.

Vår nettside bruker cookies slik at du kan plassere ordre og vi kan utføre bedre service for deg.