Ladestasjon hjemme

Ladestasjon hjemme

Har du behov for en ladestasjon hjemme? Hos Grønne Mil kan vi bistå deg med ladestasjoner, ladekabler, tilbehør, og komme med laderåd til din elbil. Vi har ekspertise, erfaring, og kompetansen. Hos oss vil du alltid være i trygge hender. Les videre for å lære mer om hvordan vi kan bistå deg i ditt elbil-valg.

Grunnleggende info til deg som ønsker ladestasjon hjemme

På en ladestasjon hjemme er det antall kW som angir ladehastigheten. Dette avhenger dog av at elbilen som lades støtter samme ladeeffekt/ladehastighet. Gjør den ikke det, vil effekten/hastigheten automatisk reduseres til maks av hva elbilen støtter. For å finne ut hvor lang tid det vil ta å lade din elbil, tar man utgangspunkt i to faktorer: Elbilens batteristørrelse, samt ladeeffekten som benyttes.

Største delen av elbilens strømbehov lades opp hjemme hos deg selv over natten med en elbillader eller en ladestasjon. Da er batteriet fulladet neste dag, og dette vil være tilstrekkelig for de aller fleste i hverdagen.

Det kan være lurt å investere i en ladestasjon med fast kabel eller den nye Type 2 ladekontakten på stedet hvor du lader elbilen din oftest. Hos oss finner du ladestasjoner for lading og ladere til alle typer elbiler. Vi har ladere og ladestasjoner i de fleste prisklasser. Et ladeuttak er sikrere og mer robust enn en tradisjonell stikkontaktlader, og vil lade betydelig raskere. For de aller fleste vil dette være en god og trygg investering å ha hjemme, både med tanke på kvaliteten og brannsikkerhet.

Ønsker du ladestasjon hjemme? Se vårt utvalg her.

Ladestasjon med eller uten fast kabel?

Ladestasjoner leveres med fastmontert kabel, eller kun med type 2 uttak. Velg derfor det som passer ditt bruk best.

Noen av fordelene med en fast ladekabel på din stasjon hjemme er at laderen alltid er klar til å kobles til. Du slipper styret med å koble til og fra ladekabelen, og du slipper bekymringen om at ladekabelen skal forsvinne eller bli glemt igjen et sted. Ulempene er at ladekabelen kun passer kjøretøy med samme kontakt som pluggen på den fastmonterte kabelen. Hvis kabelen blir ødelagt må den skiftes av en autorisert installatør.

Les mer: “Ladestasjon elbil

Den største fordelen er at den kan benyttes av alle elbiler med korrekt mode 3 ladekabel. Lengden på kabelen kan lett tilpasses til ditt behov, da den kjøpes separat. Skulle kabelen bli ødelagt kan du enkelt skifte den selv uten behov for autorisert installatør. Noen ulemper er at kabelen ikke følger med, så den må kjøpes separat.

Les mer: «Elbil lader»

Ladestasjon hjemme med stikkontakt

Hvis man benytter seg av lading med vanlig stikkontakt er det viktig å være nøye med vedlikeholdet, særlig hvis bilen lades opp i værutsatte områder. Skal du installere ny stikkontakt for elbil lader må du huske at det er krav om maks 10A sikring.

Les mer: “Om våre ladestasjoner”.

Type 2 elbil lader

Den nye Type 2 elbil laderen skal omsider erstatte stikkontakten som standard ladeutstyr, og denne typen kabel begynner allerede å bli standard på mange elbilmodeller. Dette fordi den lader veldig mye raskere og kan yte hele 43 kW i motsetning til stikkontaktens 2,5 kW. Forutsetningen for den nye elbilladeren er at elbilen din støtter raskere lading og at ladeuttaket leverer nok strøm. Denne typen lader er derfor å foretrekke på din stasjon hjemme.

Les mer: “Hurtiglader elbil

Hvor finner jeg ladestasjoner utenfor hjemmet?

De aller fleste kommuner og mange bedrifter har ladestasjoner som er tilgjengelige for allmennheten eller kundene sine. Har du en standard ladenøkkel har du tilgang til disse stasjonene. Hvis du ikke har en slik nøkkel, kan du få den gratis hvis du blir medlem i Norsk Elbilforening. Lurer du på hvor du finner disse stasjonene, eller planlegger en lenger reise, kan det være lurt å ta turen innom Ladestasjoner.no. Der finner du oversikten du trenger og kan til og med planlegge reiseruten din på en enkel måte.

Ta kontakt med oss for mer informasjon.