Ladekabel elbil

Mennekes mode 3 type 2 til type 1

I løpet av de siste årene har elbil blitt svært populært, og mye av grunnen er nok alle godene du får ved å kjøre mer miljøvennlig. Til tross for alle godene så er det en ting som likevel kan virke utfordrende, dette med lading. Tilgang til en ladestasjon og ladekabel er ikke alltid like lett, og derfor kan det være lurt å alltid ha med seg en ladekabel i elbilen.

Hos Grønne Mil tilbyr vi ladekabler til alle type biler som går på elektrisitet.

Velg riktig ladekabel til din elbil

Det er viktig å velge riktig kabel til bilen din. Noen biler har behov for mer ladekapasitet enn andre, da de har lengre rekkevidde. I disse tilfellene bør du finne en lader som lader bilen fort nok. Lengden på ladekabelen kan også være en faktor basert på hvor du ønsker å lade bilen din.

Hos Grønne Mil har vi et godt utvalg av ulike ladekabler. Du kan benytte deg av vår utstyrsvelger som viser deg hva slags utstyr du trenger til din elbil. Slik ser du hvilket utstyr som er tilpasset din bils behov.

Er du usikker på hva slags kabel du har behov for, eller dersom det er vanskelig å forstå hva de forskjellige komponentene i en ladekabel betyr, kan du kontakte våre kundebehandlere. De vil kunne gi deg veiledning og informasjon som vil hjelpe deg når du skal velge riktig ladekabel.

Les mer: “Elbil lader

Ladekabel hjemme

Har du nylig blitt eier av en elbil, vil du også ha behov for en ladekabel hjemme. Hjemstedet der bilen står mest vil være et av de stedene der det er størst behov for riktig lading. Med en ladekabel til din elbil i garasjen har du alltid fulladet batteri når du skal ut.

Du kan velge mellom å ha fast ladestasjon hjemme med eller uten fast kabel. Slik sørger du for å ha et sted å lade bilen din til alle tider. Vi anbefaler at du investerer i en ladestasjon uten ladekabel – slik slipper du å koble til kabel hver kveld når du skal lade bilen. En ladestasjon lader raskere enn en tradisjonell ladekabel.

Ladekabler: Dette må du ta hensyn til

Hva bør du tenke på når du skal lade elbilen din?

  • Ladekabelen skal aldri forlenges med en skjøteledning, da dette kan være brannfarlig. Likevel sier de også at man ved visse unntak kan bruke dette til nød.
  • Man skal aldri legge kabel over fortau eller vei der den kan bli skadet eller forårsake skade. Eksempler kan være ladekabel gjennom vindu fra bolig.
  • Følg alltid produsentens anvisninger
  • Sjekk alltid ladekabelen for skader. En el-bil lader som er skadet, bør aldri taes i bruk da dette kan være brannfarlig.
  • Pass alltid på at ladestasjonen er utført i henhold til DSBs regelverk og retningslinjer.
  • Parkerer du elbilen din i en garasje, ønsker brannvesenet at man ikke parkerer lenger inn enn 50 meter i tilfelle brann. Dette er fordi det tar noe lenger tid å slukke en brann i en elbil i motsetning til andre typer biler.

Les mer: “Hurtiglader elbil

Hvor kan du lade bilen din?

De fleste kommuner har i dag investert i offentlige ladere slik at det blir mer attraktivt å kjøre elbil. Elbiler er i dag et av de mest miljøvennlige formene for transport, og derfor er det flere som har valgt å kjøpe en elektrisk bil. Det øker behovet for ladestasjoner like stort som for diesel og bensinstasjoner. For å bruke ladestasjoner trenger du en standard ladenøkkel. Disse kan du bestille hvis du melder deg inn i elbilforeninger. Nøklene er gratis. For de nye ladestasjonene med kontakt Type 2 er det bare behov for en ladebrikke.  

Velg grønt

Ved å kjøpe en hybrid eller elbil bidrar du til å forbedre miljøet på kloden. Ved å redusere utslippet av karbondioksid får landet bedre luftkvalitet, som til gjengjeld er bra for menneskene som bor her.

Hos Grønne Mil ønsker vi å gjøre det så attraktivt som mulig å kjøpe elbil ved å tilby konkurransedyktige priser på utstyret de trenger. Mange har bekymringer rundt bilens rekkevidde. men teknologien har forbedret seg med hvert år, og de kan nå kjøre nesten like langt som de fleste diesel og bensinbilene. Å velge grønt har aldri vært så praktisk og så miljøvennlig som det er i dag.

Her kan du lese alt du trenger å vite om elbil