Elbil lader

Tesla Model X lader

Har du behov for en elbil lader? Grønne Mil har erfaringen og kompetansen for å finne den riktige laderen tilpasset din og bilens behov. Hos oss kan du få tak i de fleste ladekalbler, ladestasjoner, tilbehør, samt en rekke gode råd og tips til riktig valg og godt vedlikehold.

Les mer for å lære mer om oss, og om hvordan vi kan bistå deg i riktig valg av lader.

Grunnleggende info om elbil lader og ladestasjoner

Største delen av elbilens strømbehov kan lades opp hjemme over natten med en lader. Da vil batteriet være fulladet til neste dag, og for de fleste vil dette holde for å komme seg gjennom dagen uten å gå tom for strøm.

Men har du en lengre vei til jobben, vil det være lønnsomt å ta med lader på veien, slik at du sørger for å ha fulladet batteri til hjemturen også. De aller fleste elbiler lades opp raskt og bilen vil derfor være fulladet i løpet av en normal arbeidsdag. Dette gjelder især biler med mindre rekkevidde.

Les mer om: “Hurtiglader elbil”

Elbil lader: Ladestasjon

Invester i en ladestasjon med fast kabel eller den nye Type 2 ladekontakten på stedet hvor du lader elbilen din oftest, som for de fleste vil være hjemme.

Hos oss finner du ladestasjoner og elbil ladere til alle typer elbiler, og i forskjellige prisklasser. Et ladeuttak er sikrere og mer robust enn en tradisjonell stikkontakt lader, og vil lade betydelig raskere. For de aller fleste vil dette være en god og trygg investering å ha hjemme, både med tanke på kvaliteten og brannsikkerhet.

Les mer: “Hurtiglader elbil

Hva slags lader du skal bruke varierer basert på hvilken bil du har. Om bilen har lengre rekkevidde, kan det være lurt med en som har kapasiteten til å lade en slik bil raskt. Om elbilen din er mindre og har kortere rekkevidde, er det ikke nødvendig å kjøpe en som er laget for større biler. Om du er usikker selv på hva slags lader du skal ha, kan du ta en titt på utstyrsvelgeren vi har på vår nettside. Denne avgjør hva slags utstyr som passer best for deg basert på hva slags elbil du har.

Les mer: «Elbil-guiden»

Lading med stikkontakt

Om man benytter seg av lading med vanlig stikkontakt er det viktig å være nøye med vedlikeholdet, særlig hvis bilen lades opp i værutsatte områder. Skal du installere ny stikkontakt for elbil lader må du huske at det er krav om maks 10A sikring.

Type 2 elbil lader

Den nye Type 2 elbil laderen skal omsider erstatte stikkontakten som standard ladeutstyr, og denne typen kabel begynner allerede å bli standard på mange modeller. Dette er fordi den tilfører strøm veldig mye raskere og kan yte hele 43 kW i motsetning til stikkontaktens 2,5 kW. For å kunne bruke Type 2 må du vite at bilen din støtter raskere lading og at ladeuttaket leverer nok strøm.

Hvor finner jeg ladestasjoner?

De aller fleste kommuner og mange bedrifter har ladestasjoner som er tilgjengelige for allmennheten eller kundene sine. Har du en standard ladenøkkel har du tilgang til disse stasjonene. Om du ikke har en slik nøkkel, kan du få den gratis dersom du blir medlem i Norsk Elbilforening.

Skal du ut på reise, eller kanskje du planlegger en bilferie? For å kunne kartlegge hvor de forskjellige ladestasjonene er anbefaler vi at du sjekker ut Ladestasjoner.no. Her finner du en oversikt over de forskjellige stedene du kan lade i tillegg kan du planlegge reisen på en enkel måte.

Prismatch

Grønne Mil garanterer at du får den beste prisen når du handler hos oss. Skulle du finne den samme varen til en lavere pris innen 7 dager, kommer vi til å matche den prisen. Produktet må være det samme med de samme betingelsene i tillegg til at den leveres av en norsk butikk.

Mode 1, 2, 3 og 4

Lading av elbil kan ofte virke vanskelig å forstå, men det er egentlig ikke så veldig komplisert. Vi deler ladingen opp i fire lademodus: 1, 2, 3 og 4.

De forskjellige tallene beskriver hvordan vi lader og hvilke sikkerhetsfunksjoner som er på plass under lading. Om du vil vite mer om dette kan du lese om det på nettsiden vår, der vi enkelt forklarer forskjellen.

Vi tilbyr alle typer el billadere. Har du spørsmål eller eventuelle behov? Vårt mål er å strekke oss langt for å møte våre kunders ønsker og behov.

Installasjon av lader i leiligheten

Å kjøpe elbil er en god investering i lengden og er også bra for miljøet. Mange som bor i hus har lettere for å få en elbil lader installert i sitt hjem, mens de som bor i leilighet funderer kanskje over om det er noe de kan gjøre selv.

I Norge ønsker vi at utslippsfrie elbiler skal være et attraktivt valg for alle uansett bosituasjon. I 2018 ble vedtatt at elbil eiere som bor i leilighetskompleks ikke kan nektes å få etablert en elbil lader ved leilighetens egne parkeringsplass. Denne loven gjelder foreløpig bare sameier, og ikke borettslag, men det antas at en lignende lov kommer til å trå til for borettslag i nærmere fremtid.

Ønsker du å installere en lader til din elbil i en leilighet du leier, i et borettslag eller i et sameie, kan du sammen med utleier eller leder avtale en løsning for hvordan du kan gå frem når du skal installere en elbil lader. Er det flere i samme kompleks som ønsker private elbil ladere, kan det da være en fordel at det blir bygget et større anlegg som kan utvides ved behov.

Hos Grønne Mil kan vi bistå med å blant annet å tilpasse ladere ved behov fra både deg, borettslag/sameie eller utleier. Ta gjerne kontakt idag for en uforpliktende prat om installasjon og kjøp av elbil ladere.