fbpx

PRISMATCH       45 DAGER ÅPENT KJØP       OPPTIL 5 ÅRS GARANTI       FRI FRAKT OVER 5.000 KR  

PRISMATCH      45 DAGER ÅPENT KJØP       OPPTIL 5 ÅRS GARANTI     

 FRI FRAKT OVER 5.000 KR   

#altblirbra

Vi er alle inne i en spesiell tid som kan være både utfordrene for både store og små. Vi oppfordrer alle til å følge med på og følge rådene fra myndighetene og Folkehelseinstituttet. Hold avstand og vis hensyn ovenfor andre, men bistå gjerne med å holde hjulene i samfunnet igang uten å ta unødvendige risiko.

Vi har valgt å samle noen råd, tips og oppfordringer som kan være lurt å tenke på i denne tiden hvor man f.eks. oppholder seg mye hjemme,  ikke nødvendigvis benytter bilen i like stor grad, samt hvor bilen kan være en smittebærer. 

Ratt - bakteriefelle

Hold kjøretøyet rent

Visste du at rattet i bilen har fire ganger så mange bakterier som toalettsetet? I disse pandemitider, er det spesielt viktig å tenke hygiene og å rense alle berøringsflater ofte. Bilen har mange berøringsflater og trenger mye omtanke. Ta en titt på vår lille guide for tips på hvordan du kan holde kjøretøyet virusfritt.

Hold elbilen oppladet

Elbilens hovedbatteri tappes gradvis over tid om selv om bilen ikke er i bruk. Det anbefales derfor å holde batteriet oppladet (helst mellom 60% og 80%) for å unngå at batteriet tappes helt ut, noe som kan forårsake skade på batteriet.

Installer ladestasjon

Sørg for at ladingen av elektriske kjøretøy skjer på forskriftsmessig vis og fortrinnsvis fra ladestasjon. Vær spesielt forsiktig med lading fra stikkontakt og sørg i tilfellet for at en autorisert elektriker har sett over anlegget for å sikre at den er både rett sikret og dimensjonert for lading av elbil. Dette reduserer risikoen for brann og personskade, samtidig som du bidrar med å med å holde håndtverkere i arbeid.

Kjør regelmessig

Bilens 12V batteri som forsyner blant annet instrumentpaneler etc., utlader seg over tid, og den enkleste måten å vedlikeholde batteriet på er å kjøre bilen regelmessig. Hvor ofte du bør ta en kjøretur avhenger av bilens alder og klimaet der bilen står parkert, men vi anbefaler en kjøretur minst hver uke. Ved å ta bilen ut på regelmessige kjøreturer sikrer du blant annet at mekaniske deler holder seg velsmurte og ikke tørker ut. Husk å teste bremsene skikkelig og ikke kun bruke bremsing ved regenerering. Om bilen står parker over lengre tid vil dekkene miste trykk og bilen sige. Dekkene risikerer å ta skade av å bli deformerte av å stå for lenge parkert.

Pass på hvor du parkerer

Har du passet på at bilen står lovlig parkert, at det ikke er meldt veiarbeid i gaten den står, eller at den står parkert et sted hvor den risikerer å få f.eks. fugleskitt og eller sevje fra trær dryppende over hele bilen? Hold jevnlig oppsyn med bilen for å påse at den ikke blir tauet vekk eller pådrar seg lakkskader. Bruk gjerne et "cover" over bilen for å beskytte ved langtidsparkering. Unngå også bruk av håndbrekket om ikke absolutt nødvendig ved langtidsparkering. Du risikerer da at bremseklosser og skiver låser seg.

Bruk hansker

Offentlige ladeplasser eller hurtigladere må ansees som "skitten sone" og kan være smittekilder. Bruk derfor gjerne hansker eller benytt desinfiserende håndvask både før og etter lading fra disse stasjonene. Unngå også bruk av håndbrekket om ikke absolutt nødvendig ved langtidsparkering. Du risikerer da at bremseklosser og skiver låser seg.

Strømsparetips fra strøm.no

Gjør strømsparetiltak

Enten du er mest opptatt av miljø eller lommebok er det smart å ta grep for å spare strøm i hjemmet. Derfor får du her 12 gode tips til hvordan du enkelt kan spare strøm. Strøm.no har laget en fin guide med tips på sparetiltak.

Posten

Få varer levert på døren

En rekke nettbutikker og transportører tilbyr levering hjem på døren. Dette gjør at du unngår smittefare ved å stå i kø på postkontoret eller andre utleveringssteder. Ta kontakt med din leverandør om du har spørsmål om hjemlevering.

Grønne Mil tilbyr selvsagt også hjemlevering av våre ordre. Ta kontakt om du har spørsmål om hjemlevering.

Har du noen gode tips?

Har du noen gode råd du vil dele med andre nå i denne vanskelige tiden? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under.

KLARGJØR BILEN FOR DIN NESTE TUR

Alloygator felgbeskyttere

Tesla tilbehør

Dette produktet er utsolgt.

Vi gir deg beskjed hvis dette produktet blir tilgjengelig for kjøp igjen!

 

E-postadressen din vil kun bli brukt til dette formålet.

Vår nettside bruker cookies slik at du kan plassere ordre og vi kan utføre bedre service for deg.