fbpx

PRISMATCH      45 DAGER ÅPENT KJØP       OPPTIL 5 ÅRS GARANTI     

 FRI FRAKT OVER 5.000 KR   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

9 tips til bilturen

På tide å utforske Norge

Det har aldri vært et bedre tidspunkt å utforske det vakre landet vårt på enn denne sommeren. En av de beste måtene å gjøre det på er å sette seg i bilen og dra på biltur!  
Det er noen ting å huske på når du planlegger en biltur, spesielt hvis du tar elbil med på langtur. Disse 9 enkle, men essensielle tipsene vil hjelpe deg på veien. Vi håper å spare deg for tid og sikre at du og dine får en trygg og komfortabel kjøretur.

1. Ta en helsesjekk av bilen

En sjekkliste vil bidra til å sikre at kjøretøyet er godt forberedt på en lang kjøretur. Lag en liste over ting du ikke har sjekket nylig, og se over dem. Ikke glem å sjekke dekktrykket (og eventuelt et reservehjul om tilgjengelig), teste lysene, bremsene og påfyll av de essensielle væskene om nødvendig. Ta også en titt om alle dokumenter og førstehjelpsutstyr er på plass.

2. Følg smittevernoppfordringene

Å holde bilen ren er nå viktigere enn noen gang. Det anbefales å desinfisere bilen ordentlig før du reiser og i løpet av turen. Du bør alltid ha noen desinfiseringsspray eller desinfiserende våtservietter i bilen. Ta riktige forholdsregler og følg retningslinjene for sosial distansering ved hvilestopp.

3. Sørg for å ha nødvendige tilbehør til bilen

Det finnes en rekke dingser og tilbehør du bør vurdere å ta på en biltur. For det første er det ekstremt nyttig å ha en elektrisk eller standard kjølebag for å holde drikken kald om sommeren. I tillegg kan en mobiltelefonholder eller en ekstra lader til telefoner og ipader gjøre turen mye mer praktisk. For å øke sikkerheten din, kan du inkludere et universelt varsellampe til nødsettet ditt.

Sjekk tilbehøret vårt og finn flere nyttige tillegg til bilen din.

4. Planlegg oppladningsdestinasjonene (eller drivstoff)

Evaluer hvor mange ladestopp du må ta for å nå din endelige destinasjon, og husk å ta med nok ladestopp på ruten din. Når du har en ide om nøyaktig hvor du vil stoppe for å lade opp, vil du kunne planlegge noen aktiviteter i løpet av ladetiden. Online ladekart, for eksempel på Electromaps.com, Ladestasjoner.no eller Norsk elbilforening, gjør planleggingen mye enklere.

Selv om du har en grundig plan, ikke glem at klimaanlegg og annen elektronikk kan føre til høyere forbruk enn normalt. Rekkevidden kan reduseres på grunn av en rekke faktorer. Bergene alltid noe buffer hva gjelder rekkevidde og følg med på rekkevidden under turen!

Ser du etter en portabel ladekabel? Velg en pålitelig en. Finn anbefalte ladekabler som passer til din elbil eller hybrid her.

5. Sørg for en komfortabel reise

Du vil ikke at reisen skal forårsake ubehag. Sørg for en behagelig kjøring og oppretthold den ideelle kjørestillingen ved å følge de viktigste ergonomiske tipsene. Bortsett fra det, bør du stoppe og strekke litt på beina hver 2. eller 3. time.

6. Gå av allfarvei

Få mest mulig ut av turen – legg til så mange naturskjønne ruter som mulig. Navigasjonen vil sannsynligvis foreslå deg de raskeste og korteste måtene å nå målet ditt på. Hvis du ikke har en streng tidsplan, bør du vurdere mindre kjørte ruter på vei. Du kan bli overrasket over landskapet ved en alternativ rute. Norge er fullt av undervurderte bakveier og uoppdagede områder.

7. Ha en plan B

Vær på den sikre siden. Når du planlegger en biltur, ikke glem å ha alternative ruter. Det anbefales alltid å inkludere flere stopp på turen. Hvis du uventet mister dekningen eller går tom for strøm, vil du være takknemlig for at du har et papirkart og noen reisebrosjyrer ved din side.

8. Forbered overnattingsalternativer

Et mer praktisk tips, selv om du bare drar på en dagstur, er å ha noen alternativer der du kan overnatte i tilfelle uforutsette hendelser. Hvis du kjører en elbil, må du sørge for at det er en ladestasjon i nærheten om du ikke lader på veien. Husk også at batteriet kan tappes noe igjennom natten.

9. Tenk på noen underholdningsalternativer

Ta med deg moro på reisen din og vær våken mens du kjører! Det er mange klassiske spill for å holde deg selv og andre underholdt i løpet av de lange timene med kjøring. Forbered et utvalg av musikk, podcaster eller lydbøker, så blir reisen din aldri kjedelig.

Er det noe vi ikke har nevnt i denne guiden som andre kan ha nytte av? Del gjerne dine råd og tips i kommentarfeltet under!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

KLARGJØR BILEN FOR DIN NESTE TUR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette produktet er utsolgt.

Vi gir deg beskjed hvis dette produktet blir tilgjengelig for kjøp igjen!

 

E-postadressen din vil kun bli brukt til dette formålet.

Vår nettside bruker cookies slik at du kan plassere ordre og vi kan utføre bedre service for deg.