fbpx

PRISMATCH       45 DAGER ÅPENT KJØP       OPPTIL 5 ÅRS GARANTI       FRI FRAKT OVER 5.000 KR  

PRISMATCH      45 DAGER ÅPENT KJØP       OPPTIL 5 ÅRS GARANTI     

 FRI FRAKT OVER 5.000 KR   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Det er mye fokus på hygiene om dagen, og dermed også mye fokus på smittekilder og bærere av coronaviruset. Hvordan skal man sikre seg og beskytte seg selv og andre fra smitte? Har du tenkt på at bilen din kan være en smittekilde? 

Det er en kjent sak at alkohol med minst 70% alkoholinnhold er effektiv for desinfisering av overflater. Men endel rensemidler er ikke spesielt godt egnet til rengjøring av interiøret i en bil og kan i verste fall skade overflatene. Under har vi samlet noen tips for hvordan du skal kunne holde bilen fri for coronavirus. 

1. Velg rensemiddel med omhu

Nesten alle overflater i bilen din kan rengjøres med isopropyl-alkoholbaserte rengjøringsmidler du allerede bruker rundt om i huset. Du bør definitivt unngå å bruke blekemiddel eller hydrogenperoksid i bilen. Dette kan være skadelig for flere overflater.  

Under ingen omstendigheter bør du bruke ammoniakkbaserte rengjøringsprodukter. Ammoniakk kan f.eks. bryte ned vinylen på dashbordet og gjøre den klissete når den blir utsatt for varme og lys. I tillegg, for å unngå skade på antirefleksbelegg, bør ikke den tradisjonelle glassrensen brukes på berøringsskjermer. 

2. Vær spesielt oppmerksom på skinn

Se etter spesifikke våtservietter som er laget for rengjøring av bilens skinnoverflater. Vurder også å bruke litt skinnbalsam når setene er tørre. Rengjøringsmidler kan føre til at skinnet tørker ut og sprekker hvis det ikke behandles.

3. Du kommer langt med såpe og vann

Kilde: dinside.no

Såpe og vann er effektivt for å bekjempe virus og er normalt skånsomme for overflatene i bilen. Men her gjelder samme regler for som når man vasker hendene. Vask i ca. 20 sekunder slik at såpen får tid til å omgi og bryte ned viruset. Det er ikke nødvendig å benytte antibakteriell såpe. Det har ingen spesiell gevinst over vanlig såpe og er dessuten mer skadelig for miljøet enn vanlig såpe. Bruk av skinnrens etter rengjøring og tørking anbefales til biler med skinninteriør. 

4. Husk alle berøringsflater

Tenk på hvor mange overflater i bilen som blir berørt på en gjennomsnittlig tur: dørhåndtak innvendig og utvendig, kontrollknapper og knapper, berøringsskjermen, til og med retnings- og vindusviskerens kontrollspaker berøres praktisk talt hver gang du kjører. 

Vi har satt opp en liste over punkter du bør fokusere på i bilen. Spesielt bør du tenke på alt som berøres med hendene. 

Interiør

 • rattet ditt 
 • dørhåndtakene  
 • bilens spaker (blinklys, gir, etc) 
 • vindus- og kontrollknapper 
 • dørarmlener 
 • setejusterering 
 • setebelter
 • solskjermer
Tesla Model 3 innvendige berøringsflater

Husk å ikke bruke rengjøringsmidler som inneholder ammoniakk på berøringsskjermer, da dette kan fjerne beskyttende lag som forhindrer/minimerer gjenskinn og fingeravtrykk. Husk også å gå over ladekabler og ladestasjon med jevne mellomrom. 

5. Også utsiden trenger en vask

Eksteriør

 • dørhåndtak 
 • bagasjerom
 • ladeluke 
 • nøkler
Tesla Model 3 utvendig berøringsflater

Rengjøring av bilens ytre er også viktig. Skrubb forsiktig alle utvendige dørhåndtak. Ladeluke/tanklokk, bagasjeluker og andre berøringsflater! Virus kan sitte på alle overflater utenfor bilen din, og noen ganger har du ingen kontroll over hvem som berører den. 

6. Rengjøring av rattet er spesielt viktig

Ratt - bakteriefelle

Rattet har fire ganger så mange bakterier som et gjennomsnittlig toalettsete (!) ifølge Expedia Travel Groups nettsted, CarRentals.com. Rattet bør tørkes med et desinfeksjonsmiddel eller spray hver dag. 

7. Unngå bruk av air condition

Tesla Model 3 Air Condition Virus

Resirkulert luft kan være smittefarlig, patogener blir resirkulert sammen med luften og sendt tilbake inn i bilen. Styr derfor unna resirkulering av luften. Husk også at filteret i Air Condition-systemet bør byttes minst en gang i året. I løpet av epidemien anbefales det i utgangspunktet ikke å bruke klimaanlegg til kjøretøy. Det anbefales å åpne vinduer for ventilasjon eller bruke takvinduer for å oppnå effekten av rask luftutveksling i kupeen. 

8. Bilstoler til barn

Tesla Model X bilstol
Kilde: besafe.com

En ting mange småbarnsforeldre kan kjenne seg igjen i, er at bilstoler raskt kan bli skitne. Bilstoler er derfor et viktig sted som bakterier gjemmer seg i bilen. Ikke glem å desinfisere dem. Rengjøring av bilstoler krever et par trinn: 

 • Først må du lese bilstolens manual før du gjør noe som helst. Eventuelle feil når du rengjør disse (spesielt ved demontering og montering), kan gjøre bilstolen utrygg. 
 • For å rengjøre bilstolens plastskall, anbefaler de fleste produsenter å bruke en fuktig klut og mild såpe. Beltestroppene bør også tørkes ned med en fuktig klut. Noen produsenter tillater bruk av en mild såpe for å rengjøre den, men sjekk dette før rengjøring. 

OBS! Ikke vask bilbeltene i vaskemaskinen fordi det kan påvirke fiberstyrken og vaske brannhemmere. 

9. Beskytt deg selv under vasking

Ta gjerne forhåndsregler og vask gjerne bilen ute i frisk luft fremfor i garasje. Benytt gjerne maske og hansker. Sett på noe god musikk og gjør denne jobben aleine fremfor å være flere. 

10. Hold bilen ren

Har du først vasket og desinfisert bilen, så gjelder det å holde den så fri for coronavirus som mulig. Da gjelder fortsatt alle de samme forhåndsreglene som ellers med f.eks. god håndhygiene. Påse at også alle ofte brukte gjenstander (som f.eks. telefon, PC tastatur, etc) jevnlig desinfiseres for å unngå å være smittekilde. Vi anbefaler også å alltid ha desinfiserende middel tilgjengelig i bilen. 

Er det noe vi ikke har nevnt i denne guiden som andre kan ha nytte av? Del gjerne dine råd og tips i kommentarfeltet under!

Kjenner du noen som kunne trenge en ordentlig rens i bilen sin? Del gjerne innlegget videre med dem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dette produktet er utsolgt.

Vi gir deg beskjed hvis dette produktet blir tilgjengelig for kjøp igjen!

 

E-postadressen din vil kun bli brukt til dette formålet.

Vår nettside bruker cookies slik at du kan plassere ordre og vi kan utføre bedre service for deg.